top of page
Uitleg Cacao

Wat Shiatsu doet voor het lichaam doet de spirit van rauwe cacao voor de ziel.

In ceremonie opent ze je hart en zorgt ervoor dat je je herinnert hoe je heel bent,

waar je vandaan komt en waarom je hier bent... op aarde.

Jaren geleden ontdekte ik de kracht van het plant medicijn.

In Colombia en Guatamala en ik werd verliefd op de werking van Rauwe Cacao.

Het was alsof ik een oude vriendin ontmoette. Ik herkende mijn eigen manier van zijn in haar energie: helder, licht, eerlijk, vreugdevol en diep. In ceremonie heeft Rauwe Cacao mij meer dan eens diep in contact gebracht met wie ik werkelijk ben. Soms leek het gewoon even zo ver weg, mijn blauwdruk. Dan raakte ik verstrikt in het leven, de stress om het op tijd komen, geld verdienen, een huis vinden, kinderen opvoeden, de constante input via socials en het gebrek aan contact met de natuur. En dan was er plots weer een cacao ceremonie, waar de cacao mijn hart opende en me zo praktisch en helder liet zien wie ik in essentie ben en waarom ik hier op aarde ben dat de tranen over mijn wangen stroomde van dankbaarheid. Deze magische drank en deze ervaring wilde ik delen. Dit middel dat je zo tot de kern brengt, de basis waarin jij onderdeel bent van de natuur. De basis die carrière, financiële middelen of andere materialistische statussymbolen compleet ontstijgt. En altijd bleef ik achter met oneindige liefde voor de mensen om mij heen en een diepe dankbaarheid voor de aarde. Voor alles dat leeft, alle schatten die hier voor ons te vinden zijn. Die basis wil iedereen meegeven in het leven

Verdieping Ceremonie
Elya-Cacaoceremonie-print-7708_edited_edited.jpg

Rauwe Cacao.. is dat zoiets als Ayahuasca?

Nee, beiden zijn wel een medicijn uit het plantenrijk maar Cacao is geenszins hallucinerend . Waar je met Ayahuasca echt op een trip gaat blijf je met rauwe cacao gewoon stevig met beide benen op de grond, je hoofd helder en je volledig bewust van de realiteit zoals je hem kent. In ceremonie serveer ik cacao in de vorm van een warm drank. Het is een hartopener, ze zorgt voor een directe verbinding met je kern, diegenen die jij in essentie bent. Ze kan je echt een gevoel van herkenning geven; "oh ja dit geeft mij vreugde en dat kan ik goed!"

Cacao is de basis van chocolade zoals we hem in de supermarkt kopen maar omdat we hem rauw tot ons nemen zonder geraffineerde suikers en gefermenteerd, behelst ze nog de gehele boost aan voedingswaarden dat er van origine in zit. Ze stimuleert je natuurlijke aanmaak van serotonine en tryptofaan. Ze wordt ook wel "the Bliss Medicine" genoemd omdat je er een liefdes gevoel van kunt krijgen, een gevoel van diepe dankbaarheid!

Cacao bezit een van de hoogst mogelijke percentages anti-oxidanten. Ze bezit 40 x meer antioxidanten dan blauwe bessen of groene thee. Ze werkt dus reinigend voor lichaam en ziel. Het zit boordevol vitaminen en mineralen, magnesium, zink, koper en ga zo maar door. Ze ondersteund je cholesterol level, je bloeddruk en je hersenfuncties.

De flavonoiden maken vrije radicalen onschadelijk en vrije radicalen vallen je cellen aan (= ziekte & veroudering). Dus tel uit je winst!

Waar koffie een kick geeft voor even en je daarna weer een dip ervaart, blijft het effect van rauwe cacao ongeveer 8 uur bij je. Spiritueel werkt ze veel langer door! Cacao brengt helderheid en puurheid in je gevoel en in je gedachten en kan je mooie inzichten brengen.

RAUWE CACAO
Het best bewaarde geheim van chocolade!

Mijn ceremonies zijn vol mooie woorden, muziek en meditatie, verbinding en verwondering.

Bij binnenkomst laten we al onze vooroordelen, gevoelens van schaamte en schuld achter ons.

Alles staat in het teken van het grote herinneren en je connectie met de meest pure versie van jou! In de basis vertel ik een verhaal, we maken een reis langs de spirits van de 5 elementen. Een reis waarin de Oosterse Filosofie, de basis van het Sjamanisme ontmoet... Een reis die voor iedereen een eigen unieke boodschap draagt; een cadeau om mee naar huis te nemen. Een uitnodiging om de magie van het leven weer te gaan zien en voelen!                                                                             TARIEVEN

THEOBROMINE - Food of the Gods

De cacaoboom vind zijn oorsprong in Zuid- en Midden Amerika. Het hoofd ingrediënt van de boon wordt Theobromine genoemd. En rauwe cacao werd en wordt daar al duizenden jaren gezien als “voedsel voor de Goden”. De oude Inca-, Azteken- en Maya tradities werkten samen met rauwe cacao tijdens religieuze ceremonies op allerlei momenten van transformatie en overgangsrites. De vraag van zo’n ceremonie kon zo praktisch zijn als; een mislukte oogst, wat nu? De plant is heilig en wordt ook als zodanig geplant, verzorgd en geoogst. Het is van groot belang in ceremonie te werken met ceremonieel cacao. Cacao waar geen zware energie (jucha) aan kleeft; alles en iedereen in het proces van zaadje tot glaasje cacao wordt met eerbied en respect behandeld, goed betaald, is gelukkig en gezond.

Als we naar de Chinese Kruidenleer kijken is Cacao aan de ene kant heel voedend voor de nieren en daarnaast activeert het het levervuur. Het activeert je creativiteit! Met cacao worden nieren (Yang), hart en de milt ondersteund. Het brengt je in contact met je kern en je levensmissie! Het is licht verwarmend, bitter (ondersteund het Hart) en zoet (voedt de Milt). Het zet je vuur dus weer aan en zorgt daarbij voor genoeg aarde om dit vuur te dragen.

TARIEVEN 

Even meekijken? Klik op foto!

Telefoon

06 1829 5497 

Email 

bottom of page