Acerca de

Elya-Shiatzu-web-02903.jpg

Shiatsu geeft me de vrijheid om
"het weten" 
aan het lichaam over te laten

 

SHIATSU

Door het lichaam lopen 12 hoofdmeridianen.

De loop van deze meridianen wordt duidelijk als je bepaalde acupunctuurpunten aan elkaar verbindt. Door deze meridianen stroomt Ki en elke meridiaan is verbonden aan een orgaan. Daarnaast heeft iedere meridiaan zo zijn eigen emotionele en fysieke kenmerken die je gemoed en gezondheid kunnen beïnvloeden.

In harmonie zorgen de meridianen ervoor dat je je levendig, energiek, gelukkig en gezond voelt.

Als er disbalans is dan uit zich dat in fysieke of emotionele klachten en met shiatsu  onderzoeken we dan  waar de oorzaak ligt en welke meridianen er om aandacht vragen... Samen luisteren we naar welke boodschap jouw  lichaam eigenlijk probeert over te brengen.

 

Met Shiatsu zoeken ik naar daar waar KI stagneert en daar waar meer voeding van KI zou mogen zijn. Dat brengen we vervolgens met onze aanraking en aandacht weer in balans.

Prijs

75 euro per uur / een sessie duurt 1 tot 1,5 uur

​Als je aanvullend verzekerd bent kun je mijn rekeningen zeer waarschijnlijk declareren. Check hiervoor je polis!

Zout Fotografie Elya.jpg

Shiatsu is een oeroude vorm van drukpunten massage ontwikkeld in China en Japan.

Ki is een heel bijzonder begrip in Japan, er bestaat dan ook geen volledige Nederlandse vertaling voor. Het woord dat het meest in de buurt komt is levensenergie of zelfs leven.

En daar werk ik dus mee; Ki!

Ik maak het graag lichter...
waar ik ook ben en wat ik ook doe!

Kom maar gewoon!

Hoe kan ik aanraking en de werking van mijn energie uitleggen in woorden?

Ik heb het toch geprobeerd:

 
Elya-Shiatzu-web-02802.jpg

Mijn focus en kwaliteit liggen bij; spanningsklachten, angst, burn out & stress.

Dit zijn tekenen van disbalans en deze manifesteren zich in uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten. Hier breng ik verlichting. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van deze disbalans. Hier help ik je graag met onder andere: 

-       Weer kunnen ontspannen

-       Helder kunnen nadenken en je lichter voelen

-       Goed in contact staan met je lichaam en je behoeftes

-       Goed slapen en echt uitrusten

-       Goed kunnen doorademen

-       Je energie kunnen sturen en weer opladen

-       Rugklachten oplossen

-       Schouders en nek laten ontspannen

-       Hoofdpijn laten verdwijnen

-       Het leven weer vreugdevoller kunnen zien 

 

In elke behandeling breng ik je weer dichter bij je lichaam, zodat je deze weer als je grootste bondgenoot kunt gaan zien. 

In de Oosterse filosofie is alles circulair, alles verbonden. Dus als we het lichaam meer in balans kunnen krijgen dan volgt het gemoed vanzelf!

VOOR WIE? VOOR WIE NIET!

Mensen komen bij mij met specifieke klachten zoals rugpijn, slapeloosheid of burn out. Maar ik zie ook mensen maandelijks uit voorzorg, als zijnde een menselijke APK. 

 

Shiatsu kan simpelweg heel ontspannend zijn en je een natural high bezorgen. Je kunt dus komen om weer even helemaal op te laden.

 

Shiatsu werkt heel ondersteunend bij vrijwel alle fysieke en emotionele problemen. Van de meer praktische rug-/nek- en knieklachten en bijvoorbeeld overmatig urineren, problemen met spijsvertering of de menstruatie.. tot hoofdpijn, buikpijn, slapeloosheid en burn-out. Vaak zijn de klachten onverklaarbaar of moeilijk te plaatsen binnen een diagnose in de Westerse geneeskunde.

 

Je mag altijd simpelweg komen voor een lekkere massage!

Afhankelijk van je hoofdvraag is er in de meeste gevallen wat meer nodig om heling te brengen.

Tijdens je eerste sessie maken we eerst kennis en kijken we samen naar je klacht en je behoeftes. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan voor.

Ik raad altijd aan om, als het bevalt, in ieder geval 3 keer bij me te komen. Dan evalueren we samen en kijken we weer verder.

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur (2 tot 2,5 uur met cacao)

1 uur kost 75 euro.

.

Werkwijze:

 

ER IS ALTIJD SHIATSU

Als je bij me komt voor Shiatsu lig je op een futon (japanse mat) en je draagt soepele kleding, denk aan yoga!

Tijdens mijn behandelingen brengt mijn aanraking of druk met duimen, handen, elle bogen en knieën jouw meridianen weer in balans. 

Jouw zelfhelend vermogen brengt je vervolgens weer terug bij jouw hernieuwde zelf!

Ik voed jouw lichaam op een manier die de Westerse geneeswijze vaak vergeet of niet kent; er vanuit gaand dat alles met elkaar in verbinding staat en van invloed is op elkaar. Zoekend naar de bron van waaruit de klacht is ontstaan en vanuit dit punt samen bouwen aan een harmonische verdeling van jouw KI!

JE LICHAAM ALS BONDGENOOT

Words that Touch:

In een prachtige mindfullnes oefening; “Words that touch” breng ik je in gesprek met je eigen lichaam.

Het zal je verbazen wat je lichaam je vertelt als je besluit naar binnen te keren en eens echt te luisteren. Clean Language van Nick Pole kan letterlijk het lichaam en de KI al in beweging zetten zonder aanraking. Het is elke keer weer een verassing wat er gebeurd tijdens deze prachtige lichaamsmeditatie.

OPGESLAGEN HERINNERINGEN

Als het lichaam gaat spreken of we werken op bepaalde gebieden dan kan er trauma naar boven komen. Plots komt er een oude herinnering naar boven of krijg je een kijkje in de belevingswereld van je vroegere kind. We kunnen dit onderzoeken, verzachten en zelfs de herinnering herschrijven. Weet dat je veilig bent en dat ik de skills heb om dit te begeleiden. Jij hebt de leiding en bepaald de grenzen.

RAUWE CACAO

Om nog meer de diepte in te gaan kun je met mij rauwe cacao drinken, dat doen we in een mooie ceremonie (een op een of in een groep).

Soms zijn we even de weg kwijt, vergeten we wie wij ook alweer zijn in de basis. Cacao kan je helpen je vonk terug te vinden, je meest pure zelf. Het is echt een feest om met rauwe cacao te werken. Het zet je creativiteit aan, boost je serotonine niveau, zit bomvol magnesium en is ook nog eens een van de grootste antioxidant houders binnen ons voedingspallet. 

In ceremonie opent rauwe cacao je hart en zorgt ervoor dat je je herinnert hoe je heel bent, waar je vandaan komt en waarom je hier bent, op aarde.  Meer over ceremonie en cacao...

Vraag of afspraak maken?

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Gun jezelf die1,5 uur opladen!

In die tijd heb je mijn onverdeelde aandacht en ben ik respectvol aanwezig om jou heel zijn terug te vinden.

Neem hieronder contact met me op voor een afspraak!

Even binnen kijken? Klik op foto!