top of page
Eel-01.png
Burn Out
Zout Fotografie Elya.jpg

You can never cross the ocean until you have the courage to lose sight of the shore

Christopher Columbus

Burn Out

Eel-01.png

 

Je lichaam is je bondgenoot!

Daar waar je in een burn out je lichaam kan ervaren als je grootste vijand, lastig en soms zelfs onherkenbaar. Daar wil ik je erop wijzen dat je lichaam je grootste bondgenoot is in dit leven. En als je op het punt gekomen bent dat je echt naar je lichaam gaat/moet luisteren dan kan ik je helpen om deze bondgenoot te voeden en om langzaam weer grond onder je voeten te krijgen. Om samen met jou te kijken wat er mag veranderen in jou leven!

 

Burn out is een moment van enorme transformatie. Een tijd die van je vraagt naar binnen te keren en echt te gaan zien of je het voor jou bedoelde pad bewandeld. Of het klopt wat je doet in het leven. Geeft het je vreugde?

 

Naast mijn misschien controversiële kijk op burn out hebben we uiteraard ook gewoon te maken met een lichaam dat uitgeput is. Bijnieren die overactief zijn en een verstoorde hormoonhuishouding. Hier biedt Shiatsu de nodige hulp.

Mijn aanraking brengt je weer in contact met je lichaam.

Het lichaam dat uitgeput is door stress, kan langzaam weer gaan ontspannen en voeden. En daarop volgt bewustwording en rust voor de psyche . En met die rust komt het herinneren van wie je eigenlijk ook alweer bent of, nog beter, wie je zou willen zijn of... hoort te zijn.

Wat gaan we doen?

Burn-out komt niet met een vast pakket aan symptomen, ieder mens zit anders in elkaar en dus zijn bij iedereen de verschijnselen anders. Wel zien we veel en vage klachten, vaak niet passend in een logische, westerse diagnose.

Hoe jouw lichaam het teveel aan stress verwerkt is uniek, mijn behandeling dus ook.

Weet in ieder geval dat je kunt genezen en dat jouw lichaam je herstel kan bevorderen!

 

Stap 1 in mijn behandeling is het lichaam laten ontspannen.

Het lichaam voeden en terugbrengen in de parasympatische stand door Shiatsu massage. De boodschap hier is dat er even niets meer hoeft, dat er geen reden meer is voor de nieren en bijnieren om overuren te draaien. Er mag rust zijn, zowel geestelijk als lichamelijk.

 

Stap 2 is lichaam en geest weer verbinden en te zoeken naar jou behoeftes.

We laten jou de signalen die je lichaam geeft herkennen en vertalen met onder andere 

"Words that Touch"; een lichaamsmeditatie die jou linker- en rechter hersenhelft (oftewel body and mind) met elkaar laat communiceren. Gaandeweg leren we je diepere behoeftes kennen. En kan je gaan kijken hoe je je leven zo kunt inrichten dat je weer op kunt laden.

Hier rijk ik je ook tools aan zoals ademhalingsoefeningen en trauma release (shaken).

Die je thuis kunt doen als daar weer genoeg energie voor is!

 

Stap 3 is het onderhouden van het lichaam en de opgebouwde energie behouden.

Shiatsu zorgt ervoor dat je lichaam keer op keer weer herinnerd wordt aan; ontspannen, opladen en ontladen waar nodig. Afhankelijk van de ernst van je burn out heeft het lichaam meer of minder herinneringen nodig!

Prijs

75 euro per uur / een sessie duurt ongeveer 1,5 uur

Waar het donker is, komt weer licht.
Jing en Yang, altijd samen, dat zijn de wetten van het universum.
In elk dieptepunt vind je uiteindelijk een prachtig  zaadje dat de meest grote hoogtes zal bereiken… maar weet, deze collateral beauty komt wel op haar eigen voorwaarden en op haar eigen tijd!

van vervreemding van je lichaam naar

je lichaam weer herkennen of leren kennen

 

van niet meer opladen naar

 bewaren van energie en meer controle over je energie

 

van een wazige blik en een hoofd vol watten naar

helderheid in zicht en gedachten

 

van paniek (angstaanvallen) en onzekerheid naar

zelfvertrouwen door zelfconnectie

 

van overvol zitten en geen concentratie hebben

mogelijkheid tot focussen op dat waar je beter van wordt

 

van teveel prikkels naar

een leven exact zo ingericht zoals voedend is voor jou

 

van prikkelbaar en onstabiel naar

diegene die jij behoort te zijn in rust, ruimte en vreugde

Elya-Shiatsu

Verdieping...

Vlak voor een grote transformatie bevindt men zich eigenlijk altijd op een dieptepunt... van welke aard dan ook. Het is dit dieptepunt dat we Burn out zijn gaan noemen in het Westen. De lichamelijke klachten zijn vaak onverklaarbaar en heftig. Het lichaam is extreem vermoeid en de geest ook. Daarnaast is er rouw om wie we niet meer zijn en wat we niet meer kunnen in vergelijking met onze omgeving en ons verleden. Ook omdat we nog niet kunnen zien welk licht deze donkere periode in zich draagt… 

Het is gebleken dat ik juist op dit dieptepunt binnen een proces van grote betekenis kan zijn. Uiteraard mede door mijn eigen weg van balans zoeken in deze hectische drukke wereld. Waar mijn perfectionistische brein vaak te sterk bleek en mijn zorgzame hart overschreeuwde. 

Gedurende mijn laatste studiejaar ben ik me gaan specialiseren op het gebied van Burn-out en Transformatie. Deze onderwerpen vroegen mij mijn cliënten, naast een Shiatsu behandeling, ook een stuk bezieling te brengen. Hierin heb ik mijn roeping gevonden, hier ligt mijn hart. Ik voed graag eerst je lichaam om daarna met helderheid te kunnen kijken naar waar er verandering nodig is. Want dat is wat een burn-out van je vraagt; verandering en het omarmen van een nieuwe realiteit.

Zie hierin je zijn als één geheel, genezen is altijd een samenwerking  van lichaam en geest.​​

Heb je een burn-out? Of herken je je in bovenstaand verhaal?

Neem vrijblijvend contact met me op!

bottom of page